torstai 23. helmikuuta 2012

Herkkumysli



Kesällä maistoin avomieheni äidin tekemää mysliä, jonka mallina oli käytetty Kemikaalicocktailin herkkumyslin ohjetta. Olin jo pitkään halunnut itse tehdä myslini, sillä kaupan sokeriversiot eivät ole minua houkuttanut. Ihastuin reseptiin ja päätin kokeilla sitä itsekin! Parasta tässä on se, että mysliin voi laittaa käytännössä mitä vain oman mauan ja mieltymysten mukaan. Itse olen nyt innostunut pakastekuivatuista luomumarjoista, joita saa mm. Punnitse&Säästä -myymälöistä ja joistakin hyvin varustelluista ruokakaupoista. Tällä kertaa ostin S-Marketista Green-All-Naturalin pakastekuivattuja mansikkalastuja ja tein marjaisen myslisekoituksen tulevia aamuja varten.

10 dl kaurahiutaleita
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl sesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
1 dl rusinoita
1 dl hasselpähkinöitä
0,5 dl goji-marjoja
1,5 dl pakastekuivattuja mansikoita

Sekoita kaurahiutaleet, siemenet ja murskatut hasselpähkinät keskenään. Kuumenna öljy (ei kiehuvaksi) hunajan kera isossa kattilassa. Hunajan määrä vaikuttaa myslin makeuteen, joten sitä voi laittaa sekaan oman maun mukaan. Itse olen yleensä laittanut noin 0,5 dl, mikä ei vielä hirveästi valmiissa mysliseoksessa maistu. Kippaa hiutaleseos kattilaan ja pyörittele niin, että hunajaöljy on tasaisesti sekoittunut seokseen.

Levitä mysli pellille leivinpaperin päälle ja laita 175 asteisen uunin keskiosaan noin 15 minuutiksi. Mysli palaa helposti ja paiston aikana sitä kannattaakin pitää silmällä, ja käännellä kerran tai pari. Jos mysli näyttää tummuvan liikaa, kannattaa se mieluummin otta ulos uunista ennen aikojaan, palanut mysli ei ole kovin hyvän makuista tai hajuista.

Anna myslin hieman jäähtyä ja kaada se sitten isohkoon kulhoon. Lisää sekaan rusinat, goji-marjat ja pakastekuivatut mansikat.

Tarjoiluehdotus: Nauti 1 dl herkkumysliä maustamattoman jogurtin lisänä, terveellinen aloitus päivälle tai vaikka välipalana. Jos pakkasessa on vielä edelliskesästä marjoja jäljellä, ovat ne maukas lisä myslin ja jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti