sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Mansikka-suklaa-raakakakku



Kakku voi olla ihana, se voi olla suloinen ja se voi olla hyvinkin kaunis. Kakku voi huokua hyvää oloa ja tuoda hymyn huulille. Kakku voi olla rakkauden osoitus tai makea lupaus tulevasta. Tämä kakku on näitä kaikkia ja paljon enemmän, sillä tämä kakku on tehty rakkaudella äidille.

Kuten aikaisemmin olen maininnut, olen viime aikoina seurannut tiiviisti erään tietyn hyvinvointiblogin päivityksiä. Blogin elämäniloa ja hyvinvointia huokuvat tekstit sisältävät reseptejä, jotka koostuvat vain puhtaista luonnon raaka-aineista, mutta eivät silti ole mahdottomia toteuttaa aihetta vielä opiskelevalle. Nälkä kasvaa syödessä, kuten tavataan sanoa, ja tällä hetkellä minulla todellakin on nälkä - tarve tietää, oppia ja uskaltaa kokeilla uusia raaka-aineita, joista en ole aiemmin edes kuullut! Kuin tuntemaattomaan sukeltaisi, ja tunne on kerrassaan ihana! Aivan niin kuin tämä kakkukin!

Kiitos Hyvää -blogi julkaisi tämän reseptin nimellä "Äitienpäivän unelmakakku", ja veljeni kanssa päätimme ottaa riskin ja tehdä kyseisen kakun äidille äitienpäivän päivällisten huipennukseksi. Vaikka vanhempien tehtävä on opettaa lapsiaan, tulee jossakin vaiheessa ja joissakin asioissa tilanne, että osat vaihtuvat ja lapsien tehtäväksi tulee opettaa omia vanhempiaan. Muutos ei ole huono asia, vaan itse asiassa aika makea juttu - se oli tämän kakun opetus.


Tämä kakku on maidoton, kananmunaton, sokeriton, gluteeniton ja raaka.

Pohja:

3 dl manteleita
6 tuoretta taatelia
2 rkl raakakaakaojauhetta
ruususuolaa
(kotimaista luomu hunajaa)

Suuklaanapit ja suklaatäyte:

2 dl kaakaovoita
5 rkl raakakaakaojauhetta
ruususuolaa
2 rkl kotimaista luomu hunajaa

+ suklaatäytteeseen
2 rkl maantelivoita

Kuorrute:

4 dl tuoreita mansikoita
2 dl cashew-pähkinöitä
1 banaani
1 tuoreen vaniljatangon siemenet
1/2 sitruunan mehu
2 rkl kotimaista luomu hunajaa
1/2 dl kaakaovoita
4 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä

+ tuoreita mansikoita kakun sisälle

(kakkuvuoan halkaisija 18 cm)



Pohja:
Laita mantelit ja taatelit tehosekoittimeen ja hienonna ne mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon raakakaakaojauhe sekä ripaus ruususuolaa ja sekoita. Tarkista maku ja lisää hunajaa tarvittaessa.

Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia alustaksi, jotta kakun siirtäminen on lopuksi helpompaa. Kaada puolet taikinamassasta vuokaan ja painele tiiviiksi ja tasaiseksi (esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen).

Suklaatäyte ja suklaanapit:
Sulata kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa. Lisää sulaneeseen kaakaovoihin raakakaakaojauhe ja ripaus ruususuolaa, sekoita. Lisää vielä hunaja ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada 1/3 suklaasta suklaamuotteihin ja siirrä muotti pakkaseen.

Lisää jäljelle jääneeseen seokseen mantelivoi ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä ja samalla hieman paksuuntua hieman. Kaada suklaa irtopohjavuokaan ja aseta vuoka pakkaseen hetkeksi. Kun suklaakerros on kovettunut, ota vuoka pakkasesta ja kaada loput taikinamassasta vuokaan, painele tasaiseksi ja tasoita reunat. Aseta vuoka jälleen pakkaseen kovettumaan (noin 30 minuutiksi).

Kuorrute:
Aja cashew-pähkinät hienoksi tehosekoittimessa. Lisää mansikat ja banaani ja sekoita tasaiseksi. Lisää tuoreen sitruunan mehu, vaniljatangon siemenet sekä hunaja ja sekoita jälleen.

Sulata kaakaovoi ja kylmäpuristettu neitsytkookosöljy lämpimässä vesihauteessa, ja sekoita täytteen joukkoon. Sekoita täytettä tehosekoittimessa kunnes seos on täysin tasaista.

Ota vuoka pakkasesta ja aseta pohjan päälle viipaloituja mansikoita. Kaada sen jälkeen täyte vuokaan ja tasoita pinta. Voit myös heilutella vuokaa hieman, jotta täyte asettuu pohjan päälle tasaisesti. Siirrä kakku jälleen pakkaseen, jotta täyte jähmettyy (reilu tunti riittää).

Kakun jähmetyttyä ota vuoka pakkasesta, ja varovasti avaa irtopohjavuoka. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja anna sulaa noin puoli tuntia jääkaapissa. Koristele kakku tekemilläsi suklaanapeilla sekä tuoreilla mansikoilla. Tarjoile kakku kuitenkin hieman kohmeisena, jolloin se on parhaimmillaan (varo kuitenkin pohjaa, se voi olla leikatessa hieman kova). Kakun täyte muistuttaa hieman jäädykettä, ja se ei sulaessaan pysy oikein muodossaan, joten jos kakkua sattuu jäämään yli, aseta kakku jälleen pakkaseen odottamaan seuraavaa herkutteluhetkeä.

Nautinnollisia jälkiruokahetkiä!
Rakkaudella Tytär

Kohmeinen pohja aiheutti leikatessa kakkupalalle täysvoltin. Maistuu se näinkin :)

3 kommenttia:

  1. Oijoi, tälläsen tein tänään jääkaappiin jähmettymään. Täyte oli ainakin super hyvää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Toivottavasti tuli hyvä kokonaisuus :)

      Poista
  2. Tämä on todella hyvä ohje! Sen verran tosin lisäisin tähän, että kakku ei tarvitse pakastinta. Se säilyy kiinteänä myös jääkaapissa :)

    VastaaPoista